Przedszkole Samorządowe Nr 68 im. Janusza Korczaka w Białymstoku
ul. Mieszka I 19,  tel/fax (85) 741-62-51 e-mail: ps68@piasta.pl

Koło muzyczne - Nutka

Koło muzyczne ,,NUTKA" działa w naszym przedszkolu od 2002 roku. Dzieci, które uczestniczą w tym zespole muzycznym mają okazję rozwijać swoje uzdolnienia i zainteresowania muzyczne. Prowadząca zajęcia - Beata Mioduszewska- wykorzystując koncepcję muzyczną Carla Orffa, stwarza dzieciom wiele możliwości do muzykowania - od śpiewu, poprzez gest, ruch, taniec do instrumentacji piosenek dziecięcych oraz muzyki klasycznej.
Dzieci uwielbiają granie na instrumentach perkusyjnych, jak też na różnych ,,pukadełkach" wykonanych własnoręcznie. Bardzo lubią ,,koncertować" - występować na różnego rodzaju konkursach, festiwalach oraz na występach gościnnych.

PRZED WYSTĘPEM TRZEBA ĆWICZYĆ...
Dodano dnia: 2009-04-08

FESTIWAL PIOSENKI
Dodano dnia: 2007-03-08

Festiwal Piosenki Przedszkolnej odbywał się w Młodzieżowym Domu Kultury. Zespół ,,NUTKA" zajął I miejsce na tym festiwalu w 2004 roku. Nagrodę ,,wyśpiewaliśmy i wygraliśmy na instrumentach" piosenką ,,Malowane owce"

"NUTKA" DZIECIOM
Dodano dnia: 2007-03-08

Od 2004 roku niesiemy radość chorym dzieciom ze Szkoły nr 14 w Szpitalu im. J. śniadeckiego w Białymstoku. Spotykamy się zwykle na wspólnym kolędowaniu - w styczniu i z okazji Dnia Dziecka na koncercie "Dzieci dzieciom"

"KOLĘDA MALUCHA"
Dodano dnia: 2007-03-08

Od kilku lat odnosimy sukcesy w miejskim konkursie "KOLĘDA MALUCHA" zdobywając nagrody i wyróżnienia. W roku 2004 zdobyliśmy I miejsce w kategorii zespołów klas O - III.

Od dnia 2003-12-06 odwiedzono nas
razy

Napisz do nas

Ostatnia aktualizacja: sob, 17 marc 2018, 13:29:44 · Copyright © 2003 bodeque · Wszelkie prawa zastrzezone · Testowane w IE i Operze